Kiskamaszokról (9-12 év)

A fiamat speciális iskolába akarják küldeni, de én nem akarom, mert nem gyogyós!

„A fiam most ötödikes, és a tanárok szerint gondja van a tanulással, ezért vizsgálatra küldték a pedagógiai szakszolgálathoz. A vizsgálat után az igazgató beszélgetésre hívott, és kerek perec közölte velem, hogy a gyerekemnek speciális iskolában kellene járnia, mert ebben az iskolában nem vállalják tovább az oktatását. Márpedig szerintem a gyereknek semmi baja, tök normális, hétköznapi kisfiú, aki nem szeret tanulni, és néha rosszalkodik. Ti mit gondoltok?”

Tovább - A fiamat speciális iskolába akarják küldeni, de én nem akarom, mert nem gyogyós!

Egyedül nevelem a gyermekem és nagyon rossz anyának érzem magam, mit csinálok rosszul?

"Egyedül nevelem kamasz lányomat, kiskorában ösztönszerűen éreztem mire vágyik, de egy ideje, sajnos sehogy sem tudok szót érteni. Mikor hazajön, alig beszél velem, folyton követelőzik, és ha nem kapja meg amit akar, kiabál velem… Sokat veszekszünk. Szégyellem, de mostanában szeretem azokat a pillanatokat, amikor nincs otthon, és kicsit nélküle lehetek (munka után napi kb. 1 óra). Rossz anyának érzem magam, min kellene, változtatnom?"

Tovább - Egyedül nevelem a gyermekem és nagyon rossz anyának érzem magam, mit csinálok rosszul?

Lányomat kiközösítették az osztálytársai emiatt folyton szomorú néha sírva jön haza. Hogyan tudom megoldani ezt a helyzetet?

„Lányom felső tagozatos, most kezdtünk az új iskolában, költözés miatt. Már év elején se ment nagyon a beilleszkedés, de most már szinte minden nap azzal jön haza, hogy senki sem akar barátkozni vele. Nyíltan nem csúfolják (még) de azt mondja, hogy elfordulnak tőle és sugdolóznak a háta mögött. Hogyan lehet ennek véget vetni?”

Tovább - Lányomat kiközösítették az osztálytársai emiatt folyton szomorú néha sírva jön haza. Hogyan tudom megoldani ezt a helyzetet?

1