Ovisokról (3-5 év)

Válni akarok, de attól félek, hogy sérül a gyermekem

„A házasságunk nem működik, és már jó ideje azon gondolkozom, hogy ki kéne lépnem belőle, de nem merek a gyerek miatt. A kislányom szereti az apját, kötődnek egymáshoz, és nem tudom, hogy van-e jogom elszakítani őket egymástól. Hogyan kímélhetném meg  a gyerekemet a fájdalomtól?”

Tovább - Válni akarok, de attól félek, hogy sérül a gyermekem

Gyermekem fél az óvónőtől

„A kislányom most szeptemberben kezdte az óvodát. A beszoktatás alatt, csak az egyik óvónő volt jelen a közel 30 fős csoportban, aki nagyon szimpatikus volt, a lányom azonnal a szívébe zárta, és nem is volt semmi gond. Azóta azonban eltelt egy hónap, ami alatt módja volt megismerni a másik óvónőt is, és őt nagyon nem bírja. Minden reggel sír, hogy nem akar oviba menni. Fél R. nénitől, mert azt mondja, hogy mindig kiabál a gyerekekkel. Nekem is elég szigorú nőnek tűnik, de mit tehetnék?”

Tovább - Gyermekem fél az óvónőtől

Miért kell különóra egy ovis gyereknek?

"Az oviban lányom csoporttársai között hatalmasra dagadt a délutáni különórák száma. Mi nem igazán szántunk neki ilyen jellegű elfoglaltságot,  - már a családi logisztika :) miatt sem, -   azonban amikor azt hallom, hogy a lányom társai balettoznak, síelni tanulnak, karatéznak, akrobatikus rock&roll és lovagló órákra járnak, elfog a kétség, hogy nem marad-e le valamiről a gyermekünk? Nem lesz-e hátrányban azért, mert ő semmit sem kezdett el elég korán? Igazán nem tudom, mit tegyek. Alig vagyunk együtt. Miért kell mindenféle programmal kitölteni a délutáni/esti családi szabadidőt?"

Tovább - Miért kell különóra egy ovis gyereknek?

A reggeli oviba indulás kész káosz, szinte minden reggel megy a hiszti!

„Minden reggel ugyanaz a műsor. A reggeli készülődés közben valahol tuti behisztizik a fiam! Vagy az öltözésnél, vagy a cipőfelvételnél, vagy nem tetszik a sapka, a fogmosás idő hiányában sokszor el is marad. Sosem volt zökkenőmentes az oviba indulás, de  mostmár elég! Kész káosz az egész, a fiam toporzékol, én felrobbanok a dühtől, és szinte mindig haraggal válunk el az oviban. Mit csináljak?"

Tovább - A reggeli oviba indulás kész káosz, szinte minden reggel megy a hiszti!

1