Az alapítványról

Alapítványunk 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy szolgáltatásaival elősegítse a felnövekvő generáció, – a ma gyermekeinek és fiataljainak – olyan családi és pedagógiai közegben való felcseperedését, melyben a teljesítményre törekvés, és intellektuális fejlesztés mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges érzelmi életre nevelés, azaz olyan készségek és értékek átadása, melyek valóban gyermekeink segítségére lehetnek az életben való boldoguláshoz.

 

Ennek érdekében az alábbi tevékenységekkel foglalkozunk:

 

1. Személyes konzultációkkal támogatjuk a hozzánk forduló kismamákat, szülőket, kisgyerekeket, és kamaszokat.

 

2. Működtetjük az Egycsónakban Ifjúsági Mentálhigiénés Szolgálatot, (www.egycsonakban.hu) ahol:

 

  • Iskolák és gyermekintézmények részére kínálunk prevenciós programokat és egészségfejlesztő / tudatformáló előadásokat önkéntes kortárs segítők (pszichológushallgatók) bevonásával (Suli Szupport Szolgálat)
  • Kamaszoknak lelkisegély szolgálatot működtetünk önkéntes kortárs- mentorok bevonásával (Egycsónakban Lelkiügyelet)
  • Tiniszerkesztőkkel és mentorszerkesztőkkel együttműködve építjük az Egycsónakban.hu online mentálhigiénés magazint és ifjúsági közösséget

 

3. Emberi és pedagógiai értékeinket hűen képviselő bölcsődét működtetünk (Manócska bölcsőde), és bízunk benne, hogy a jövőben hasonló szellemiségű óvodát és iskolát is tudunk majd kínálni.

 

4. Boldogságban Felcseperedni Könyvkiadónk szemléletformáló gyermek és mesekönyvek kiadásával és terjesztésével foglalkozik, melyek – az irodalmi igényességen túl – mondanivalójukkal direkt módon az ifjúság érzelmi neveléséhez, önbecsülésük és önmagukba vetett bizalmuk építéséhez járul hozzá.

 

Letölthető dokumentumok:

 

Alapító okirat

Közhasznúsági végzés

Egycsónakban Lelkiügyelet Szakmai Protokollja