Elnyert pályázatok

 

Invitel Innomax Díj 2015 Nonprofit és civil kategória

S.O.S LELKIÜGYELET- ingyenesen hívható lelkisegély vonal kamaszok számára


Norvég Civil Támogatási Alap közepes- és kisprojektek 2014.

SZEMLÉLŐBŐL SZEMTANÚ - Mentál Média Műhely kamaszoknak az iskolai kortársbántalmazásról

Megvalósítás időszaka: 2015. augusztus 01. - 2016. április 30.

 

A Boldogságban Felcseperedni Alapítvány Egycsónakban Ifjúsági Mentálhigiénés Szolgálata 2015 augusztusában újabb projektet indított el budapesti általános iskolák számára.

 

Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott „Szemlélőből szemtanú - Mentál Média Műhely kamaszoknak az iskolai kortársbántalmazásról” elnevezésű program célja, hogy megváltoztassa az iskolai kortársbántalmazások során szemlélőként jelen lévő fiatalok magatartását, bátorítva őket aktívabb fellépésre, beavatkozásra. Célunk felhívni a figyelmet az iskolai kortársbántalmazás (gyűlöletbeszéd, verekedés, kiközösítés...) elleni fellépés fontosságára, egy erőszakmentes iskolai légkör kialakítása, a pedagógusok kompetenciájának növelése.

 

A projekt során workshop keretében kompetenciafejlesztés történik a pedagógusok körében, kérdőív segítségével mérjük fel a gyerekek iskolai erőszakra vonatkozó tudását, véleményüket. A Mentál Média Műhelyben a diákok a témakört feldolgozó videókat készítenek, a videók segítségével ismeretátadó, interaktív foglalkozásokat bonyolítunk le a programban részt vevő intézmények felső tagozatos diákjai számára. A projektet 2016. április folyamán bullying-ellenes nappal zárjuk.


A projektben eddig sikeresen megvalósult a pedagógusok kompetenciafejlesztése, valamint elkészült az első videó, amely arra keresi a választ, hogy mi számít bántalmazásnak, zaklatásnak, hol vannak a határvonalak, és ezek hogyan ismerhetők fel, milyen ha bántanak, mit gondolnak erről maguk a megkérdezett, a média műhely munkájában részt vevő gyerekek.

Az első elkészült videó:

 

 

Második videónk: