Intézményeink

Manócska Alapítványi Bölcsőde


A Manócska Alapítványi Bölcsőde 2007 óta fogadja kis barátait a Dombóvári út 6-8 szám alatt.

Örömünkre szolgál, hogy az utóbbi időben megnőtt az itteni családok gyermekvállalási kedve. A környező lakosok azonban jól ismerik azt a lehetetlen helyzetet, hogy az óvodákba, bölcsődékbe óriási a túljelentkezés és így nem élhet mindenki azzal a jogával, hogy gyermekét biztonságos környezetben tudja. Alapítványunk elsősorban ezen a helyzeten kíván segíteni a kisgyermekes családoknak bölcsődei ellátás biztosításával.


Honlap: www.manocskabolcsode.hu


 

Egycsónakban Ifjúsági Mentálhigiénés Szolgálat

 

A Szolgálat célja, hogy az Információs Kor sokat vitatott „hátrányaiból” előnyt kovácsolva, a mai modern multimédiás eszközök és internet nyújtotta lehetőségeken keresztül támogassuk a Z generáció, azaz a mai 12-18 éves korosztály lelki egészségét, önkéntes kortárs-segítők és mentorok tevékenysége által.

 

Arra alapozva, hogy a médiaeszközök használata eleve preferált a célkorosztály körében, illetve a kamaszoknak életkori sajátosságából adódóan saját kortársaik a legfontosabb vonatkoztatási pont, és a leghitelesebb véleményformáló közeg célunk

  • egyrészt tágítani a célkorosztály lelki egészség megőrzésére vonatkozó tudását és mentálhigiénés ismereteit,
  • másrészt támogatást nyújtani számukra a mindennapjaikban kihívást jelentő érzelmi nehézségekkel való pozitív megküzdésben, úgy mint problémák/kérdések a szülőkkel, tanárokkal, tanulással, barátokkal, párkapcsolattal, szexualitással, mentális egészséggel kapcsolatban.

 

Honlap: www.egycsonakban.hu