Iskoláknak

Aktuális pályázatok

Kedves Intézményvezetők, Tanárok! Megköszönjük, hogy az itt közölt diákoknak szóló pályázati lehetőségeket megosztják tanulóikkal.

Tovább - Aktuális pályázatok

Iskolai mediáció

Iskolai mediációra akkor kerül sor, ha egy adott oktatási intézmény valamely szereplői (tanár, diák, szülő stb.) között konfliktus tör ki, és az a cél, hogy a probléma mielőbb békés úton rendeződjön.

Tovább - Iskolai mediáció

Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ)

Alapítványunk szeretettel fogadja a hazai középiskolák diákjait, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében tiniszerkesztőként részt vegyenek egycsonakban.hu online mentálhigiénés magazinunk szerkesztésében.

Tovább - Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ)

Diák mediáció

A Diák mediáció az iskolában című képzési programunk során az alternatív vitarendezésre nyitott oktatási intézményekben szakembereink felkérésre kortárssegítőket, ún. diákmediátorokat képeznek ki, felkészítve őket a kortársaik közötti konfliktusok kezelésére. A diákmediátorok iskolai kultúrában való elterjedése nagymértékben hozzájárulhat az iskolai agresszió csökkenéséhez és egy barátságos iskolai légkör kialakításához.

Tovább - Diák mediáció

Dumaóra/ Dumadélután foglalkozások

Suli Szupport Szolgálatunk díjmentesen különböző lelki egészségvédő, mentálhigiénés foglalkozásokat biztosít oktatási és gyermekintézmények részére. Munkánkat fiatal, lelkes, szakirányú egyetemista önkéntesek - ún. Suli Szupport Mentorok - bevonásával végezzük. Az alábbi szolgáltatásainkat pályázati úton vagy intézményi felkérésen keresztül vehetők igénybe.

Tovább - Dumaóra/ Dumadélután foglalkozások

Antibullying program

Szemlélőből szemtanú antibullying program

 

A program célja, hogy megváltoztassa az iskolai kortársbántalmazások során szemlélőként jelen lévő fiatalok magatartását, bátorítva őket aktívabb fellépésre, beavatkozásra. Célunk felhívni a figyelmet az iskolai kortársbántalmazás (gyűlöletbeszéd, verekedés, kiközösítés...) elleni fellépés fontosságára, egy erőszakmentes iskolai légkör kialakítása, a pedagógusok kompetenciájának növelése.

Tovább - Antibullying program

1